Ostatnio nie mam czasu na wpisy 🙂 ale jak już go znalazłem napiszę o jedzeniu. Z racji tego, że jestem głodomorem i lubię dobrze pojeść podzielę się z Wami fajnym i prostym przepisem:

Składniki:

  • 2 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 2 czerwone świeże papryki
  • 1 puszka ananasa
  • oliwa i sok z cytryny
  • przyprawy: sól, pieprz, 1 łyżeczka suszonego oregano, tymianku, bazylii, ostrej papryki, słodkiej papryki

mięsko2Po przygotowaniu

Przygotowanie

  • Myjemy kurczaka, kroimy w 1-2 centymetrowe kostki, mięsko wrzucamy do miski i zalewamy oliwą oraz dodajemy wszystkie przyprawy (po 1 łyżeczce), następnie ładnie mieszamy aby wszystkie kawałki pokryły się przyprawami oraz oliwą. Dodatkowo można skropić mięso do smaku sokiem z cytryny. Odstawiamy na 20 minut.
  • Otwieramy puszkę ananasa, odcedzamy i kroimy na cztery części każdy plaster natomiast sok wypijamy 😉
  • Myjemy paprykę i także kroimy na 1-2 centymetrowe kostki
  • Następnie nabijamy jeden kawałek mięsa, ananasa i papryki tak aby cały patyczek był zagospodarowany
  • Po tym rozgrzewamy patelnię i smażymy bez żadnego tłuszczy (jest on już na mięsku) przez jakieś 20-25 min najlepiej pod przykryciem (mięso fajnie się udusi)
  • Do tego można zrobić sobie pyszne ziemniaczki i np: szpinak 🙂

Całość z usmażeniem zajmuje jakieś 40-50min :).

Polecam.

mięsko

Smacznego